Кадър: БНТНотариус Красимир Анадолиев, председател на Нотариалната камара, коментира в сутрешния

...
Кадър: БНТНотариус Красимир Анадолиев, председател на Нотариалната камара, коментира в сутрешния
Коментари Харесай

Нотариус обясни може ли да има злоупотреба с личните ни данни заради хакерската атака в НАП

Кадър: Българска национална телевизия

Нотариус Красимир Анадолиев, председател на Нотариалната камара, разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия може ли да бъде открадната самоличността на човек, след теча на информация от Национална агенция за приходите поради хакерската офанзива.

„ Нотариусът прави извънредно доста инспекции, които най – евентуално остават незабелязани “, изясни той и подсети, че има доста добра построена осведомителна система

„ Ние имаме от близо 8 години достъп до регистъра на Министерство на вътрешните работи и ние сме задължени да проверим самоличността на съответния човек “, изясни Анадолиев.

„ Тоест освен информацията от персоналната карта – номер, ЕГН, а и самата визуализация е значима “, сподели той. По думите му, може да се направи и инспекция в базата данни за популацията в България.

„ Работим от много време с Министерство на правораздаването за надграждане на съществуващата осведомителна система “, изясни още Анадолиев.

„ От 9 години към този момент се усеща една сигурност и успокоение “, съобщи нотариусът и добави, че в този момент поради теча на данни от Национална агенция за приходите сътрудниците му ще бъдат още веднъж предизвестени да бъдат деликатни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР